Ovesné sušenkyLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Ovesné sušenky

Typické domácí ovesné sušenky. Jsou bez mouky a zároveň pěkně drží tvar.

Energie

Jako každé sušenky, jsou i tyto zkrátka pečené a vysušené. Mohou tedy způsobit tvrdší ramena a možná i náladu, pokud je však vyrovnáme dostatkem pohybu na čerstvém vzduchu, nemusíme mít obavy jednou za čas si je dopřát.

Porce

cca 30 ks

Ingredience

  • 3 šálky pražených ovesných vloček
  • ½ šálku vyloupaných vlašských ořechů, trochu pokrájených
  • ½ šálku rozinek, také pokrájených
  • pár špetek čisté namleté vanilky
  • špetka soli
  • cca 1 lžička BIO kypřícího prášku
  • ½ - ¾ šálku rýžového či pšeničného sirupu
  • cca ¼ šálku oleje

Postup

  1. V míse smícháme ovesné vločky, ořechy, rozinky, vanilku, prášek do pečení, sůl.
  2. Odměříme sirup a olej, společně promícháme a vlijeme do suchých ingrediencí.
  3. Pokud je to třeba, přidáme cca 2 lžíce vody.
  4. Plech potřeme olejem.
  5. Tvoříme sušenky a klademe je na plech.
  6. Pečeme při 165 stupních cca 10-20 minut.

Variace

Místo vanilky můžeme použít např. skořici či citronovou kůru.

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru