Klasická hrachová - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Klasická hrachová

Klasická hrachová
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Talíř dostala Lada od své prababičky ze Salaše no a v něm se do široka rozlévá slaďoučká hrachovka.

Hrachový lusk

SUROVINY

1 šálek hrachu, voda dle potřeby, mořská sůl, yzop, umeocet, zimní hlávkové zelí (na jaře a v létě jarní), 1 petržel.

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Tento recept na hrachovku je velmi jednoduchý, obsahuje minimum ingrediencí a přitom dá vzniknout velmi lahodné, krémové polévce.

  1. Hrách uvaříme do krémova s yzopem.
  2. Vedle dáme vařit trochu vody, do ní přidáme zelí na nudličky a petržel na kostky či na sirčičky nebo jiné tvary a sůl (zhruba polovinu množství než chceme na celou polévku).
  3. Po cca 5 minutách přidáme uvařený hrách a společně vaříme ještě dalších 5 minut.
  4. Nakonec dochutíme umeoctem (nejlépe umeocet speciál), promícháme, už nevaříme.

Video v kurzuLuštěniny Vařená v běžném hrnci Video v kurzuLuštěniny Luštěninová omáčka nebo polévka? Video v kurzuLuštěniny Hrách

Kuchařka

ÚPRAVY A VARIACE

Dochucení
Místo umeocta můžeme použít nálev z kvašené zeleniny nebo přidat třeba trochu kysaného zelí nebo jiné kvašené zeleniny.

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru