Online kurz
Zelenina
Úroveň: Kategorie:
Co Vás čeká
5 hod 40 min videolekcí
Kurz je rozdělen do více částí a kapitol, abyste mohli snadno a rychle vyhledávat.
60 stran studijních materiálů
Ke každé lekci si můžete stáhnout stručné výpisky (suroviny, postupu).
1000 Kč

Co vše Vás v kurzu čeká

1. Lekce: Vítejte v kurzu Zelenina

Podíváme se na rozdíly mezi tím, jak se vybírá a připravuje zelenina pro ženy, muže a děti. Řeknu vám klíč k tomu, abyste se dokázali dobře zeleninou vyvážit, jiná zelenina a techniky je na léto a jinak se připravuje v zimě. Také jsou rozdíly v činnostech, jinou zeleninou preferují sportovci a jinou lidé, kteří pracují spíše duševně. O tom a mnohém dalším bude tato úvodní lekce.

Online kurzZELENINAZačínáme se zeleninou Online kurzZELENINAProč jíme zeleninu? Online kurzZELENINAEnergie zeleniny Online kurzZELENINAEnergie zeleniny obecně Online kurzZELENINAUmění vyvažování Online kurzZELENINAVyvážený talířOnline kurzZELENINAOstatní zelenina Online kurzZELENINAČervená řepa Online kurzZELENINADýně obecná Online kurzZELENINAFenykl a hrášek Online kurzZELENINAHouby Online kurzZELENINAŠpenátOnline kurzZELENINAOkurky, cukety a fazolky Online kurzZELENINAPapriky Online kurzZELENINABrambory Online kurzZELENINAZázvor Online kurzZELENINARajčata Online kurzZELENINALilkyOnline kurzZELENINAChilli Online kurzZELENINAJedlé květy Online kurzZELENINADivoká zelenina Online kurzZELENINA5 Klíčů rovnováhy Online kurzZELENINA1. Klíč - Kontrolujeme své chutě Online kurzZELENINA2. Klíč - Víme jak se zahřát a ochladitOnline kurzZELENINA3. Klíč - Umíme uvařit pro všechny Online kurzZELENINA4. Klíč - Ovládáme své emoce Online kurzZELENINA5. Klíč - Přispůsobíte jídlo své práci Online kurzZELENINAVýběr zeleniny Online kurzZELENINAZpůsob pěstování Online kurzZELENINAZemě původuOnline kurzZELENINASezóna Online kurzZELENINAVelikost Online kurzZELENINAUskladnění zeleniny

2. Lekce: Mytí a čištění zeleniny

V kuchyni začneme od základu a to je mytí a čištění zeleniny. Naučila jsem se pár triků, jak zeleninu dobře a rychle umýt.

Online kurzZELENINA6 pravidel mytí a čištění Online kurzZELENINAPomůcky pro mytí Online kurzZELENINAUkázka mytí zeleniny Online kurzZELENINAMytí natí zeleniny Online kurzZELENINAMytí pórku Online kurzZELENINAMytí růžičkové zeleninyOnline kurzZELENINAMytí listové zeleniny Online kurzZELENINAMytí tvrdé zeleniny Online kurzZELENINAOkrajování kořenové zeleniny Online kurzZELENINALoupání cibule

3. Lekce: Prkénko, nůž a krájení

Aby Vás vaření bavilo, je důležité mít dobré vybavení a propilovanou techniku krájení. Potom budete krájet svižně, a až uvidíte výsledek, budete z toho mít radost. To se pak vaří skoro samo!

Online kurzZELENINAPrkénko Online kurzZELENINAVýběr prkénka Online kurzZELENINAÚdržba prkénka Online kurzZELENINAVýběr a údržba nože Online kurzZELENINAZákladní technika krájení

4. Lekce: Techniky krájení zeleniny

Začíná pestré vaření, pokud se naučíte tyto jednoduché techniky, zažijete v kuchyni zábavu. Různé styly krájení pak můžete libovolně střídat a doporučujeme čas od času si tuto lekci zopakovat a zapojit styl, na který jste třeba zapomněli.

Online kurzZELENINATechnika krájení na kolečka a špalíky Online kurzZELENINATechnika krájení na půlkolečka Online kurzZELENINATechnika krájení na čtvrtky Online kurzZELENINATechnika krájení na oválky Online kurzZELENINATechnika krájení na půloválky Online kurzZELENINATechnika krájení na tyčkyOnline kurzZELENINATechnika krájení na sirky Online kurzZELENINATechnika krájení na široké sirky Online kurzZELENINATechnika krájení na kostičky Online kurzZELENINATechnika krájení na kostky Online kurzZELENINATechnika krájení cibule na kostky Online kurzZELENINATechnika krájení růžičekOnline kurzZELENINATechnika sekání Online kurzZELENINANekrájení Online kurzZELENINATrhání Online kurzZELENINADekorativní technika: Kytičky Online kurzZELENINATechnika krájení: Ořezání tužky Online kurzZELENINATechnika krájení na hoblinyOnline kurzZELENINATechnika krájení na nepravidelné tvary Online kurzZELENINATechnika krájení na trojúhelníkové tvary Online kurzZELENINATechnika krájení na trojúhelníčky Online kurzZELENINATechnika krájení na plátky Online kurzZELENINATechnika krájení vykrajování Online kurzZELENINATechnika krájení na pruhyOnline kurzZELENINATechnika krájení na měsičky

5. Lekce: Techniky přípravy zeleniny

A jsme ve finále. Tuto lekci si budete pouštět asi stále dokola a zkoušet a hledat možná i několik let. Obsahuje všechny základní i některé pokročilé techniky připravy zeleniny, které nejčastěji používáme v běžném rodinném vaření. Tak hurá do toho a skvělé jídlo je hotovo!

Online kurzZELENINAProč připravujeme zeleninu Online kurzZELENINATechniky přípravy zeleniny Online kurzZELENINATechnika kvašení (teorie) Online kurzZELENINAKvašení v nálevu Online kurzZELENINAKvašení ve vlastní šťávě Online kurzZELENINATechnika lisování (teorie)Online kurzZELENINALisovaný salát se solí Online kurzZELENINALisovaný salát s pickles Online kurzZELENINATechnika napařování (teorie) Online kurzZELENINANapařený pórek Online kurzZELENINASyrová zelenina Online kurzZELENINATechnika blanšírování (teorie)Online kurzZELENINABlanšírovaný salát Online kurzZELENINATechnika masírování (teorie) Online kurzZELENINAMasírovaný salát z kadeřávku Online kurzZELENINATechnika marinování (teorie) Online kurzZELENINAOkurkový salát s ředkvičkou Online kurzZELENINATechnika soté (teorie)Online kurzZELENINAVodní soté Online kurzZELENINASoté na oleji Online kurzZELENINATechnika restování (teorie) Online kurzZELENINAPražení Online kurzZELENINAPražená miso polévka Online kurzZELENINATempuraOnline kurzZELENINATempura z celeru Online kurzZELENINATechnika pražení (teorie) Online kurzZELENINAKlasické nishime Online kurzZELENINANishime z daikonu Online kurzZELENINATechnika kinpira (teorie) Online kurzZELENINAKimpira na olejiOnline kurzZELENINATechnika vaření pod tlakem (teorie) Online kurzZELENINASalát z červené řepy Online kurzZELENINAPečená dýně Online kurzZELENINASušení Online kurzZELENINAZeleninové omáčky Online kurzZELENINASvíčková omáčkaOnline kurzZELENINAHoubová omáčka Online kurzZELENINANishime omáčka Online kurzZELENINAKimpira omáčka Online kurzZELENINAZeleninový vývar Online kurzZELENINAVývar z odkrojků

Tabulka energií zeleniny a technik přípravy

Ke stažení pro všechny

Nejlépe, pokud si ji barevně vytisknete a necháte 
zalaminovat. Taková pomůcke se vždy 
v kuchyni hodí!

1000 Kč
Nahoru