Online kurz
Luštěniny
Úroveň: Kategorie:
Obsah kurzu
5 h 6 min videolekcí
Kurz je rozdělen do lekcí a kapitol, abyste mohli rychle vyhledávat.
50 stran studijních materiálů
Ke kurzu je i tištěný průvodce do kuchyně nebo na cesty.
Ukázka studijních materiálů.
1000 Kč

Kompletní kurz o přípravě luštěnin.
Co Vás čeká?

Připravili jsme pro Vás i studijní materiály se všemi recepty, postupy přípravy i teoretickou částí. Můžete se podívat na malou ukázku, kde uvidíte i přesnou osnovu kurzu: Stáhnout ukázku studijních materiálů - Luštěniny.

LEKCE: Luštěninový receptář

Budete mít přístup do našeho luštěninového receptáře. Zde budeme společně v kuchyni a ukážu Vám krok za krokem, jak připravit luštěninové části těchto receptů. A také probereme spousty variací, které Vám dodají do kuchyně pestrost.

Získáte také propojení s naším receptářem, kde se vám zase otevřou další videa s postupy.

Online kurzLUŠTĚNINYNishime s luštěninou Online kurzLUŠTĚNINYKoprová omáčka Online kurzLUŠTĚNINYFazolové kuličky Online kurzLUŠTĚNINYHrachové karbanátky Online kurzLUŠTĚNINYPučálka s celerem Online kurzLUŠTĚNINYČočka s vlašskými ořechnyOnline kurzLUŠTĚNINYČočka na kyselo Online kurzLUŠTĚNINYSladká cizrnová omáčka Online kurzLUŠTĚNINYCizrnová pomazánka s mrkví Online kurzLUŠTĚNINYČerné sojové boby se sladem Online kurzLUŠTĚNINYHijiky se sušeným daikonem a tofu Online kurzLUŠTĚNINYLetní sabdží s tofuOnline kurzLUŠTĚNINYTofu plátky Online kurzLUŠTĚNINYNatto kondiment Online kurzLUŠTĚNINYTempehová Online kurzLUŠTĚNINYSladkokyselý tempeh Online kurzLUŠTĚNINYTempeh na kmíně Online kurzLUŠTĚNINYAdzuki s dýníOnline kurzLUŠTĚNINYSeitanová tempura Online kurzLUŠTĚNINYSeitanový guláš Online kurzLUŠTĚNINYLuštěninová omáčka nebo polévka? Online kurzLUŠTĚNINYSoté s luštěninou

1. Lekce: Začínáme s luštěninami

V této lekci si odpovíme na otázku proč jsou pro nás luštěniny důležité, jakou roli hrají na našem talíři. Povíme si také, jestli jsou některé z nich vhodnější na zimu a některé zase na léto a jaký mají vliv na naši energii během dne. 

Online kurzLUŠTĚNINYProč jíme luštěniny Online kurzLUŠTĚNINYDoplní chybějící bílkoviny Online kurzLUŠTĚNINYDodají sytost Online kurzLUŠTĚNINYJsou snadno dostupné Online kurzLUŠTĚNINYPodporují hladké trávení Online kurzLUŠTĚNINYVlastnosti luštěninOnline kurzLUŠTĚNINYEnergie luštěnin obecně Online kurzLUŠTĚNINYEnergie jednotlivých druhů luštěnin Online kurzLUŠTĚNINYKyseliny a zásady v luštěninách Online kurzLUŠTĚNINYZastoupení luštěnin ve stravě Online kurzLUŠTĚNINYVýběr Online kurzLUŠTĚNINYUskladnění

2. Lekce: Druhy luštěnin

Tento druh lekce znáte již z obilovin. Představím Vám všechny luštěniny i luštěninové produkty, které lze dnes běžně sehnat v obchodech (především ve zdravých výživách) a podíváme se i na ty, které jsou zajímavé, ale sehnat nejdou, a proto je třeba je začít pěstovat na našich zahrádkách. Povíme si o účincích na naše zdraví, jaké pro nás mají přínosy i o tom, jak se liší v použití do pokrmů.

Online kurzLUŠTĚNINYFazole Online kurzLUŠTĚNINYHrách Online kurzLUŠTĚNINYČočka Online kurzLUŠTĚNINYCizrna Online kurzLUŠTĚNINYSója Online kurzLUŠTĚNINYTempehOnline kurzLUŠTĚNINYNatto Online kurzLUŠTĚNINYShoyu Online kurzLUŠTĚNINYMiso Online kurzLUŠTĚNINYTofu Online kurzLUŠTĚNINYDalší sojové produkty Online kurzLUŠTĚNINYČerné sojové bobyOnline kurzLUŠTĚNINYVigna (adzuki, mungo) Online kurzLUŠTĚNINYPodzemnice olejná Online kurzLUŠTĚNINYLupina bílá Online kurzLUŠTĚNINYBob obecný (koňský) Online kurzLUŠTĚNINYSeitan

3. Lekce: Snadné trávení luštěnin

7 let jsme společně s našimi učiteli z celého světa pilovali takový postup přípravy luštěnin, abychom je dokázali strávit opravdu bez nadýmáni a mohli také lépe vstřebat všechny jejich složky (bílkoviny, sacharidy, minerály i vitamíny). Tady tedy je a doufám, že pomůže i Vám.

Online kurzLUŠTĚNINYPříprava luštěnin Online kurzLUŠTĚNINYPostup přípravy Online kurzLUŠTĚNINYPřebírání Online kurzLUŠTĚNINYMytí Online kurzLUŠTĚNINYNamáčení Online kurzLUŠTĚNINYSlévání vodyOnline kurzLUŠTĚNINYOdslupkování Online kurzLUŠTĚNINYŘasy a koření Online kurzLUŠTĚNINYPřivádění k varu a sbírání pěny Online kurzLUŠTĚNINYSe solí počkat Online kurzLUŠTĚNINYDoba varu Online kurzLUŠTĚNINYSoleníOnline kurzLUŠTĚNINYLuštěniny na talíři Online kurzLUŠTĚNINYVhodná porce Online kurzLUŠTĚNINYŽaludek nic nepokouše Online kurzLUŠTĚNINYPohyb Online kurzLUŠTĚNINYSprávné kombinace Online kurzLUŠTĚNINYSilné a čisté zažívání

4. Lekce: Techniky přípravy a ochucování luštěnin

Podíváme se celkem na 5 možností, jak luštěniny připravit a čeká nás také celá kapitola o tom, čím vším a jak můžeme luštěniny ochucovat. Ochucení je důležité a rozhoduje vlastně o tom, jak nám bude výsledné jídlo na talíři chutnat. Těšit se můžete na letitou praxí ověřené tipy, které se týkají použití různých bylin, koření, také Vám řeknu do kterých luštěnin se hodí něco kyselého a do kterých podle mě ne. Od způsobu, jakým já ochucuji, a který s Vámi sdílím, se můžete odrazit a poté již přijít na to, co sedí Vám a Vaší rodině.

Online kurzLUŠTĚNINYÚvod Online kurzLUŠTĚNINYTechniky přípravy luštěnin Online kurzLUŠTĚNINYVaření v běžném hrnci Online kurzLUŠTĚNINYVaření v tlakovém hrnci Online kurzLUŠTĚNINYTechnika hrnec v hrnci Online kurzLUŠTĚNINYPečeníOnline kurzLUŠTĚNINYRychlošoková metoda Online kurzLUŠTĚNINYOchucování luštěnin Online kurzLUŠTĚNINYSůl a slaná ochucovadla Online kurzLUŠTĚNINYKyselá ochucovadla Online kurzLUŠTĚNINYKořeníme zeleninou Online kurzLUŠTĚNINYBylinky a kořeníOnline kurzLUŠTĚNINYDivoké byliny

1000 Kč
Nahoru