Online kurz
České menu
Úroveň: Kategorie:
Obsah kurzu
1 h 23 min videolekcí
Celým kurzem vás provede Kateřina pomocí video lekcí. Budete s ní v kuchyni a můžete vařit i společně. Na konci lekce máte uvařeno.
Studijní materiály 6 stran
Seznamy ingrediencí a stručné postupy jsou i ve studijních materiálech.
250 Kč

Inspirovali jsme se tradicí Moravy i Čech. Vznikl talíř moderní, chutný a zdravý.

Chcete nakouknout do kurzu?

Jablečná karamelKdo ještě naše kurzy nezná, pro toho máme dobrou zprávu: 3. lekce je zdarma. Uvidíte, jak naše kurzy probíhají a jak můžete vařit společně s Kateřinou v kuchyni. Výuka tak odpadá, na konci každé lekce máte uvařeno. 

Až budete v kurzu, všimněte si prosím levého navigačního menu, můžete kliknout na libovolný krok postupu a video se začne přehrávat od zvolené pozice.

Spustit 3. LEKCI

Co budeme vařit?

1. LEKCE: Hrachová polévka se seitanovou tempurou (20 min)

Hrachová polévkaNaučíte se připravit vynikající hrachovou polévku se seitanovou tempurou. Zatím chutnala úplně každému, komu jsem ji uvařila! I nečekaným návštěvám, kterým prý zdravé jídlo nechutná... 
Klíčem k úspěchu je kombinace jemného, slaďoučkého hrachu a zeleniny spolu s chuťově velmi výraznou marinovanou seitanovou tempurou. Vzniká tak pokrm, který jako mávnutím kouzelného proutku zažene chuť na řízky, výpečky, škvarky, pečené maso nebo něco smaženého.


 

2. LEKCE: Cibulky v mandlové omáčce, jáhly s rýží (21 min)

Cibulky v mandlové omáčceNáš hlavní chod je plný barev.
Žluté jáhly s bílou rýží
 – Vynikající kombinace obilovin, která nás nasytí a vyživí.
Cibulky v mandlové omáčce – Slaďoučké a vydatné.
Šťavnatý salát z kysaného zelí, mrkve a jablka – Je to skvělý parťák na zimu, protože obsahuje jen ingredience, které se dají v zimě přirozeně uskladnit.
A naučím vás ještě jeden zdobící fígl, který rozsvítí každý talíř – rozkvetlou květinku z ředkvičky.


 

3. LEKCE: Jablečný karamel (10 min)

Jablečná karamelNakonec nás čeká ještě sladká tečka – jablečný karamel. Je to zdravý dezert bez cukru, ale chutná i největším mlsalům!
Podívejte se sami, jak se připravuje: Jablečný karamel


 

4. LEKCE: Lněná sůl (7 min)

Lněná sůlDosolování u stolu má řadu nevýhod, sůl může nepříjemně křupat mezi zuby, ale to nejdůležitější je, že nevázaná sůl zbytečně dráždí naše orgány, pokud ji navážeme na tuk ve lněném semínku, chová se mnohem jemněji a tímto způsobem si každý může přisolit, jak je libo. 


 

5. LEKCE: Výroba kvašené zeleniny (13 min)

Kvašená zeleninaPokud chcete mít v pořádku zažívání, tak bez kvašené zeleniny to snad ani nejde. Obsahuje řadu vitamínů a enzymů, které nám pomáhají jídlo lépe strávit a dodává do jídla další minerály. Je to životabudič, který jsme museli zahrnout i do tohoto menu. Tato lekce je vypůjčená z kurzu o zelenině.


 

6. LEKCE: Jablečný křen (4 min)

Jablečný křenVelmi jednoduchý, tradiční a výtečný kondiment, nebo-li chuťovka. Pomáhá zprůchodnit dýchací cesty a jeho pikantní chuť povzbuzuje činnost našich střev a pomáhá strávit tučnější jídla, jako je tempura v polévce.


 

250 Kč
Nahoru