4. Jablečný karamelLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

online kurz
České menu

Zapnout praktický režim
Video se bude zastavovat za každou praktickou akcí a vy budete mít čas dělat jednotlivé kroky. Jakmile máte hotovo, můžete si spustit další krok.

 

Ingredience

Jablečný kompot
  • 4 jablka
  • špetka soli
  • 1 lžíce jablečného koncentrátu
  • (případně 1 lžíce mirinu (rýžové víno na vaření) nebo trocha rýžového sirupu)
  • špetka sušené nebo čerstvé BIO pomerančové kůry
  • (zázvorová šťáva dle chuti – nemusí být)
Křupavé sypání
  • půl šálku kupovaných ovesných vloček nebo půl šálku pražených ovesných vloček domácích (vyrobených tak, že se nejprve opraží celý oves a ten se poté navločkuje)
  • 1-2 lžíce dýňových semínek
  • 1-2 lžíce rýžového sirupu

Postup

  1. Jablka oloupeme a odstraníme z nich jádřinec.
  2. Připravíme si hrnec, do kterého naskládáme na kostky pokrájená jablka a zaprášíme špetkou soli a pomerančové kůry.
  3. Zalijeme jablečným koncentrátem a mirinem nebo sirupem a přivedeme k varu.
  4. Stáhneme plamen, přiklopíme a necháme dusit do požadované měkkosti – případně dolijeme trošku vody.
  5. Mezitím na pánvi jemně opražíme propláchnutá dýňová semínka a dáme je stranou do misky.
  6. Na horké pánvi na sucho opražíme i ovesné vločky. Když malinko zezlátnou a začnou vydávat příjemnou vůni, odstavíme je z plamene a vmícháme sirup. Pokud používáme domácí pražené ovesné vločky, pak pouze opražíme dýňová semínka, poté dáme na pánev hotové domácí vločky, přidáme sirup a pokračujeme bodem 7.
  7. Poté v ruce rozdrtíme semínka a smícháme je s vločkami.
  8. Hotová jablka naservírujeme do misek a zdobíme křupavými vločkami.

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru